19. máj 2024
Facebook
utorok, 15 máj 2018 13:00

Severná Kórea pozve na zatvorenie jadrového komplexu aj juhokórejských novinárov

Written by 
Rate this item
(0 votes)

SOUL 15. mája (WebNoviny.sk) - Severná Kórea pozve pri príležitosti zatvorenia svojho testovacieho jadrového komplexu do krajiny ôsmich juhokórejských novinárov. Tí budú súčasťou medzinárodnej skupiny zástupcov médií, ktorí sa budúci týždeň stanú svedkami tejto udalosti. V utorok o tom informovala vláda v Soule. Pôjde o významnú udalosť, ktorá sa uskutoční pred júnovým summitom severokórejského vodcu Kim Čong-una a amerického prezidenta Donalda Trumpa v Singapure. Odporúčame:
Generálny tajomník OSN víta gesto Severnej Kórey, krajina vraj speje k vytvoreniu trvalého mieru Severokórejské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že zničí všetky tunely a odstráni pozorovacie a výskumné zariadenia v testovacom stredisku. Stane sa tak od 23. do 25. mája. Prítomní budú tiež novinári z USA, Číny, Ruska a Veľkej Británie. Analytici napriek tomu zatvorenie komplexu nepovažujú za podstatný krok krajiny smerom k denuklearizácii.

Viac k témam: jadrový program, Južná Kórea, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk - Severná Kórea pozve na zatvorenie jadrového komplexu aj juhokórejských novinárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 87 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner